Blog

11 Mar 2020

R4- REPTES ODS: FOMENTAR L’ÚS DEL LLENGUATGE INCLUSIU VS. L’ÚS DEL LLENGUATGE SEXISTA

/
Tags
Ja quasi arribant al final de l’hivern llancem un nou REPTE ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de l’EASD. El proper 8 de març es celebra el Dia de la Dona i és per aquest fet que dediquem el REPTE 4 a fomentar l’ús del llenguatge inclusiu versus l’ús del llenguatge sexista. Volem centrar l’atenció en l’objectiu 5 dels ODS: Igualtat de gènere. Som conscients que la lluita per la igualtat de gènere ha d’anar acompanyada de l’assoliment d’altres objectius per reduir la discriminació, com ara combatre la pobresa i la fam, augmentar la salut i l’educació, mitigar el canvi climàtic, etc. Perquè:

• 7 de cada 10 persones amb pobresa extrema en el món són dones (font: ONU)
• La major part de l’atenció sanitària està a càrrec de les dones, en molts casos aquestes cures no estan remunerades (font: OMS).
• Les dones representen dos terços dels 750 milions d’adults sense coneixements bàsics d’alfabetització i, a dia d’avui, hi han més xiquetes que xiquets sense escolaritzar (font: Unesco)
• Les dones són els 80% dels refugiats climàtics i les més perjudicades per les temperatures extremes i els desastres naturals (font: El Salto Diario).

És per això que cal defensar la igualtat de gènere, a més de com un dret humà fonamental, com la base per aconseguir un món pacífic, prosper i sostenible. Des de l’EASD pensem que combatre l’ús del llenguatge sexista ens ajuda a treballar les desigualtats derivades de la situació de discriminació que pateixen les dones arreu del món, donat que la llengua és un reflex de la realitat i de la societat que la utilitza.

En aquesta línia, des del Grup d’Investigació de Transicions Sostenibles des del Disseny, estem realitzant una investigació sobre l’ús del llenguatge inclusiu en l’EASD de Castelló, per la qual cosa us convidem a omplir la següent enquesta. La vostra col·laboració és fonamental per poder dur a terme el nostre treball.
*Emplena l’enquesta ací: https://forms.gle/DNYHVMxj3mewWqHQ7
Direcció EASD de Castelló
Grup d’Investigació de Transicions Sostenibles des del Disseny de l’EASD de Castelló